Polievka zo pstruha dúhového lososovitého
Suroviny: na 4 porcie
-filet zo pstruha dúhového lososovitého – z Kunowského majera
- 2 mrkv
- 1 petržlen
- 1 menšia buľva zeleru
- 2 jarne cibuľky
- 2-3 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- maslo
- šťava z polovice citróna
- 50 ml sladkej smotany
- mleté čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
- chili papričky podľa chuti
Postup:
Do 1 litra vriacej vody dáme na 5 min pomaly variť filet. Následne ho opatrne vyberieme. Pokrájame si všetku zeleninu vrátane cesnaku a na rozpálenom masle ju osmahneme, pridáme všetky koreniny a zalejeme vývarom z ryby. Varíme cca 15 min. Dochutíme soľou a pridáme sladkú smotanu a ešte varíme 1 min. Na koniec dochutíme citrónovou šťavou. Rybu rozoberieme na kúsky a v tanieroch ju zalejeme polievkou. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť Vám praje Kunowský majer.
Autor receptu a fotografie: Bea Jagušáková