Polievka zo pstruha dúhového lososovitého

Polievka zo pstruha dúhového lososovitého

pstruh kunowskymajer (2)
pstruh kunowskymajer (2)

pstruh kunowsky majer

pstruh kunowskymajer (2)

pstruh kunowsky majer

 

Suroviny: na 4 porcie

-filet zo pstruha dúhového lososovitého – z Kunowského majera

  • 2 mrkv
  • 1 petržlen
  • 1 menšia buľva zeleru
  • 2 jarne cibuľky
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • maslo
  • šťava z polovice citróna
  • 50 ml sladkej smotany
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • chili papričky podľa chuti

Postup:

Do 1 litra vriacej vody dáme na 5 min pomaly variť filet. Následne ho opatrne vyberieme. Pokrájame si všetku zeleninu vrátane cesnaku a na rozpálenom masle ju osmahneme, pridáme všetky koreniny a zalejeme vývarom z ryby. Varíme cca 15 min. Dochutíme soľou a pridáme sladkú smotanu a ešte varíme 1 min. Na koniec dochutíme citrónovou šťavou. Rybu rozoberieme na kúsky a v tanieroch ju zalejeme polievkou. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť Vám praje Kunowský majer.

Autor receptu a fotografie: Bea Jagušáková