Pečený sumček africky s pyré zo sladkých zemiakov

Pečený sumček africky s pyré zo sladkých zemiakov

kunowsky majer
sumcek africky

sumcek africky

kunowsky majer

kunowsky majer

Pečený sumček africky s pyré zo sladkých zemiakov

Suroviny:

  • Filet zo sumčeka afrického – z Kunowského majera
  • 2-3 sladké zemiaky
  • Pomaranč
  • 80 gr masla
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Rasca

Postup:

Filet zo sumčeka afrického osolíme a okoreníme z každej strany, jemne posypeme rascou a poukladáme plátkami polovičnej dávky masla a pomaranča. Pečieme cca 15 min na 180 st.

Pyré si pripravíme tak, že olúpané zemiaky pokrájame na kúsky a varíme 10 min v osolenej vode. Po uvarení vodu zlejeme s pridáme zvyšok masla a 2 lyžice pomarančovej šťavy, mixérom vyšľaháme do hladka. Podávame s polničkom pokvapkaným sladkokyslým nálevom (voda, med, soľ a jablčný ocot )

 

Dobrú chuť Vám praje Kunowský majer.

Autor receptu a fotografie: Bea Jagušáková